Mecidiyeköy Anadolu Lisesi

Mecidiyeköy Mahallesi Eski Osmanlı Sokak No 50 Şişli/İstanbul
Vizyon
Evrensel eğitim ve öğretim ilkeleri doğrultusunda her zaman ve her yerde başarılı olacak, bilim ve teknolojinin ışığında öğrenmeyi bilen bireyler yetiştirebilecek kurumsal kimliğe sahip olmaktır.
Misyon
Milli Eğitimin Temel İlkeleri ve Genel Amaçları doğrultusunda, öğrencilerimizi yeteneklerine, isteklerine uygun yüksek öğretim kurumlarına hazırlamak ve topluma yararlı bireyler olmalarını sağlamaktır.
Başarılar
08.30-15.35
Ulaşım
Metro, Metrobüs ve Şehrin her tarafından Mecidiyeköye gelen Belediye ve Halk otobüsleri ile okula ulaşılabilir. Ayrıca Topkapı-Şişli, Karayolları-Şişli, Yeşilpınar - Şişli, Kağıthane - Şişli, Şişhane - Şişli Minübüsleri ile Şişli´ye oradan yaya okulumuza ulaşılabilir. Yaya olarak Mecidiyeköy Meydanında Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğünün sağındaki (Eski Osmanlı) sokaktan 450 m kuzeye yürüdüğünüzde okulumuza ulaşılabilir. Öğrenciler için Servis hizmeti verilmektedir.
Yerleşim Yeri
Mecidiyeköy Meydanının 450 kuzeyinde Dereboyu Caddesi ve Eski Osmanlı Sokak´ın kesiştiği yerdedir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Şişli İlçe merkezine 1 km uzaklıkta olup Mecidiyeköy Meydanına 450 m mesafededir.
Tübitak Projeleri