Kurum Adı : Mecidiyeköy Anadolu Lisesi
WEB Adresi : http://mecidiyekoyal.meb.k12.tr
Adres : Mecidiyeköy Mahallesi Eski Osmanlı Sokak No 50 Şişli/İstanbul

VİZYON
Evrensel eğitim ve öğretim ilkeleri doğrultusunda her zaman ve her yerde başarılı olacak, bilim ve teknolojinin ışığında öğrenmeyi bilen bireyler yetiştirebilecek kurumsal kimliğe sahip olmaktır.

MİSYON
Milli Eğitimin Temel İlkeleri ve Genel Amaçları doğrultusunda, öğrencilerimizi yeteneklerine, isteklerine uygun yüksek öğretim kurumlarına hazırlamak ve topluma yararlı bireyler olmalarını sağlamaktır.

BAŞARILAR

Öğretmen Sayısı : 47
Rehber Öğretmen Sayısı : 0
Öğrenci Sayısı : 768
Öğretim Şekli : NORMAL
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08.30-15.35
Derslik Sayısı : 25 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : 0 Müzik Sınıfı Sayısı : 0
Yabancı Dil : İNGİLİZCE İnternet Bağlantısı : ADSL (16 Mbit ve üzeri)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 1
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 0
Misafirhane : 0 Kütüphane : 1
Kantin : 1 Revir : 0
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Isınma Şekli : DOĞALGAZ-KALORİFER

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz Şişli İlçe merkezine 1 km uzaklıkta olup Mecidiyeköy Meydanına 450 m mesafededir.
Ulaşım : Metro, Metrobüs ve Şehrin her tarafından Mecidiyeköye gelen Belediye ve Halk otobüsleri ile okula ulaşılabilir. Ayrıca Topkapı-Şişli, Karayolları-Şişli, Yeşilpınar - Şişli, Kağıthane - Şişli, Şişhane - Şişli Minübüsleri ile Şişli´ye oradan yaya okulumuza ulaşılabilir. Yaya olarak Mecidiyeköy Meydanında Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğünün sağındaki (Eski Osmanlı) sokaktan 450 m kuzeye yürüdüğünüzde okulumuza ulaşılabilir. Öğrenciler için Servis hizmeti verilmektedir.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Mecidiyeköy Meydanının 450 kuzeyinde Dereboyu Caddesi ve Eski Osmanlı Sokak´ın kesiştiği yerdedir.

Kontenjan Bilgileri : 0
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 0